Rhodesian Ridgeback

Beste vrienden van Kastor’s Home,

Momenteel speelt kennelhoest (ontstekingen van de bovenste luchtwegen) hoog op onder de honden.  Kennelhoest is een heel besmettelijke ziekte die toch best veel ongemakken met zich meebrengt voor onze trouwe hondenvrienden. In de meeste gevallen doen zich de mildere vormen voor maar er kunnen soms ook complicaties optreden bv. longontstekingen. Contact met andere honden is ten zeerste af te raden. Ook al heeft jouw hond het kennelhoest vaccin / neusdruppels gehad.

Om besmettingen te vermijden hebben wij als team, en na overleg met een aantal dierenartsen,  het besluit genomen om de lessen af te lasten voor de komende 3 weken (2, 9 en 16 december). Heel ongelukkig valt dit vlak voor de winterstop (23, 30 december en 06 januari).

Wij verwelkomen jullie heel graag terug op zaterdag 13 januari 2018 voor onze jaarlijkse nieuwjaarswandeling (meer info hierover volgt binnenkort). Indien jullie trouwe vriend last krijgt van bv. een schrale/droge hoest, lusteloosheid, koorts zou maken is een bezoekje aan de dierenarts zeker aan te raden.  

Wij willen jullie helemaal niet in de kou laten staan en zullen, indien nodig, met veel plezier antwoorden op de vragen die jullie eventueel hebben bij het verder trainen en opvoeden van jullie hond. U kan hiervoor mailen of bellen op onderstaande nummers.

Groetjes,                                                                                                                                                

Team Kastor’s Home

Geertje  0032477563955

Sarah 0032495153316

Stephanie  0032479522682

Welkom bij Kastor’s Home,

als kind groeide ik op in Afrika met twee mooie Rhodesian Ridgebacks. Mijn grote droom was ooit Rhodesian Ridgebacks fokken, zo kocht ik 18 jaar geleden mijn eerste eigen hond Jockular Ovambo en het zaadje was gezaaid.

Nu ben ik de trotse eigenaar van een hele bende mooie Rhodesian Ridgebacks. Ze zijn leergierig, speels, trouw en rustige maatjes van kinderen. Bovendien behalen ze niet te onderschatten prijzen op show, maar ook gehoorzaamheid en agility. We hebben nu 5 kampioenen waaronder 3 zelf gefokte. Onze honden behaalden ook de sociabiliteitstest van St. Hubertus en werden gekeurd op HD – ED – OCD.
We werken met de honden zowel op zweetwerk alsook op het bejagen van klein wild. D.w.z., gewond, verloren, geschoten wild: ree, everzwijn en damhert.
We hebben ook een teefje voor het bejagen van klein wild, filmpjes kan je vinden op de website.

Op zaterdagnamiddag geven wij socialisatie trainingen voor iedereen die een Rhodesian Ridgeback heeft. (info zie RR Training Center)

Wij blijven contact houden met onze puppy mensen, die steeds bij ons terecht kunnen met al hun vragen, aarzel niet om ons te contacteren.